Jadłospis

Liczba odwiedzających: 2919
Menu

 

            Menu  
Środa 03.04 741kcal
Pomidorowa z makaronem (250ml) 316 kcal
Filet z indyka w sosie śmietanowym (120g) 168kcal, ryż, (150g) 130kcal surówka z marchewki z jabłkiem (80g) 80kcal, kompot jabłkowy (180ml) 47kcal 
(alergeny 1,3,7,9)

Czwartek 04.04 927kcal 
Zupa jarzynowa (250ml)300 kcal
Krokiety z mięsem ,(250g) 480kcal, mix warzyw na parze (80g) 100 kcal, kompot z wiśni (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 05.04 681kcal
Zupa Fasolowa (250ml) 218kcal
Kluski leniwe z masełkiem i śmietaną (250g) 356 kcal, sałata z ogórkiem i rzodkiewką (80g) 60 kcal kompot z truskawek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)

 

Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

Menu


            Menu  
Poniedziałek 25.03 757kcal
Krupnik (250ml) 230 kcal
Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal mizeria (80g) 80kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal 
(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 26.03 937kcal 
Rosół z makaronem (250ml)300 kcal
Potrawka z kurczaka,(120g) 380kcal ryż curry (150g) 130kcal, surówka z kiszonego ogórka(80g) 80 kcal, kompot malinowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Środa 27.03 634kcal
Zupa Brokułowa (250ml) 218kcal
Lasagne mięsna z sosem pomidorowym (250g) 269kcal, fasolka szparagowa (80g)100 kcal kompot z jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)

     

 

 

      Menu  
Poniedziałek 18.03 747 kcal
Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal
Pałki z kurczaka (120g) 241kcal ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret (80g) 53kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal 
(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 19.03 611 kcal 
Zupa gulaszowa (250ml) 153 kcal
Pieczeń rzymska w sosie,(120g) 221kcal ryż curry (150g) 130kcal, surówka z czerwonej kapusty(80g) 60 kcal, kompot truskawkowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Środa 20.03 825 kcal 
Ogórkowa  (250ml) 286kcal
Stripsy z kurczaka (120g) 295kcal ziemniaki gotowane (150g) 110kcal,  marchewka z groszkiem (80g) 87 kcal kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Czwartek 21.03 836 kcal
Zupa Kapuściana (250ml) 211kcal
Sos boloński (120g) 335kcal, makaron penne (150g) 200 kcal surówka z pomidora z cebulką (80g) 43kcal kompot wieloowocowy (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 22.03 875 kcal
Pomidorowa z makaronem  (250ml) 314kcal
Naleśniki z serem śmietaną i owocami (120g) 514 kcal, jabłko, 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)

 

Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne


Poniedziałek 04.03
Zupa kapuśniak (250ml) 200kcal
Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal surówka z pomidora (80g) 43kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal 
(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 05.03 
Zupa Pieczarkowa (250ml) 240kcal 
Grillowana pierś z kurczaka (120g) 287 kcal, ryż z warzywami (150g) 214kcal,  mix warzyw gotowanych(80g) 60 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Środa 06.03 
Szczawiowa z ziemniakami (250ml) 170 kcal
Gulasz z trzech mięs (120g) 372 kasza pęczak (150g) 130kcal,  surówka z kiszonego ogórka (80g) 80kcal,  kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Czwartek 07.03
Zupa żurkowa (250ml) 319 kcal
Kotlet mielony (150g) 354 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, buraczki na ciepło (80g) 87kcal woda z miętą i cytryną (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 08.03
Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal
Pierogi z truskawkami z śmietaną (250g) 380kcal, jabłko, 52kcal, kompot wieloowocowy (80ml) 47cal
(alergeny 1,3,7,9)

Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

   

 

Menu  
Poniedziałek 26.02 973kcal
Zupa Zacierkowa (250ml) 256kcal
Bananowe pancakes z polewą czekoladową (300g) 670kcal,  kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal 
(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 27.02 767kcal 
Zupa Dyniowa (250ml) 240kcal 
Antrykot z kurczaka (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal,  surówka z czerwonej kapusty parzonej (80g) 80kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Środa 28.02 901kcal 
Pomidorowa z makaronem (250ml) 314kcal
Pyzy z mięsem  (250g) 460kcal, surówka z świeżych warzyw z dipem vinegret (80g) 80kcal,  kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9,)

Czwartek 29.02 636kcal 
Zupa ogórkowa (250ml) 256kcal
Klopsiki w sosie pomidorowym (120g) 226kcal, makaron penne (150g) 200kcal surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87kcal woda z miętą i cytryną (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 01.03 607kcal
Zupa Pejzanka (250ml) 206 kcal
Filet z mintaja w duszonych warzywach (120g)190kcal,  ziemniaki gotowane (150g) 110 kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal,  kompot truskawkowy 41kcal
(alergeny 1,3,4,7,9)

 


Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

Menu  

Poniedziałek 12.02 835kcal

Zupa Parzybroda (250ml) 206kcal

Gulasz wieprzowy (120g) 372kcal, Kasza jęczmienna (150g) 130kcal,

Buraczki na zimno (80g), 80 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal 

(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 13.02 828kcal 

Barszcz czerwony zabielany (250ml) 211kcal

Szynka pieczona w sosie pieczeniowym (120g) 310 kcal, kopytka (150g), 200kcal,  mizeria,  (80g) 60kcal kompot z jabłek (180ml) 47kcal

(alergeny 1,3,7,9)

Środa 14.02 820kcal

Zupa ogórkowa (250ml) 286kcal

Kotlet panierowany z kurczaka (150g) 290 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87kcal,  kompot owocowy (180ml) 47 kcal

(alergeny 1,3,7,9,)

Czwartek 15.02 772kcal

Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną (250g) 514kcal,  kompot truskawkowy (180ml) 47 kcal

(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 16.02 722 kcal

Zupa szczawiowa (250ml) 170 kcal

Filet z mintaja panierowany (120g)341kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal

Sok marchewkowo owocowy 41kcal

(alergeny 1,3,4,5,7)

 

 

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

                      Menu  

Poniedziałek 05.02 801kcal

Zupa Jarzynowa (250ml) 261kcal

Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal,

Kapusta zasmażana (80g), 93 kcal, kompot z jabłek (180ml) 47kcal 

(alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 06.02 841kcal 

Zupa z soczewicy (250ml) 210kcal

Potrawka z kurczaka w sosie (120g) 310 kcal, ryż paraboliczny (150g), 214kcal,  surówka z kapusty pekińskiej  (80g) 60kcal 

Kompot owocowy (180ml) 47kcal

(alergeny 1,3,7,9)

Środa 07.02 898kcal

Zupa Kapuśniak (250ml) 211kcal

Makaron penne (150g) 200 kcal, sos bolognese (120g) 335kcal, warzywa na parze (80g)  105kcal,  kompot wiśniowy (180ml) 47 kcal

(alergeny 1,3,7,9,)

Czwartek 08.02 732kcal

Zupa pieczarkowa (250ml) 240 kcal

Grillowany filet z kurczaka z serem (120g) 287kcal ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z świeżych warzyw  (80g) 60 kcal, woda z miętą i cytryną 35 kcal

(alergeny 1,3,7,9)

Piątek 9.02 884 kcal

Zupa grochówka (250ml) 240 kcal

Pierogi mięsem (250g) 380kcal, surówka z pomidora i cebuli 43kcal, (80g) ciasto domowe (80g) 180kcal

Sok marchewkowo owocowy 41kcal

(alergeny 1,3,5,7,8,9)

 

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

 

 

 

 

Menu 

Poniedziałek 29.01 (917kcal)

Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 314 kcal

Pulpety wieprzowe w sosie cztery sery z brokułem (100g), 253 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka colesław (80g) 150kcal, kompot truskawkowy (180ml) 90kcal 

Alergeny ( 1,3,5,9,11)

Wtorek 30.01 (971 kcal)

Zupa Ogórkowa (250ml) 286kcal

Kluski leniwe polane masełkiem (250g), 450 kcal, surówka z marchewki z jabłkiem (80g) 145 kcal

Kompot z jabłek (180ml) 90kcal

Alergeny (1,3,5,9)


Środa 31.01 (861kcal)

Krupnik (250ml) 276kcal

Stripsy z kurczaka panierowane (100g), 295kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, sałatka z świeżych warzyw (80g) 90kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 90kcal

Alergeny (1,3,5,9,8,11)

Czwartek 01.02 (942kcal) 

Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal

Karkówka pieczona w sosie serowym (100g) 260kcal, kasza jęczmienna (150g), 246kcal buraczki na ciepło (80g), 50kcal

Kompot z jabłek (180ml) 90kcal

Alergeny (1,3,5,9)

Piątek 02.02 (756kcal)

Zupa Dyniowa (250ml) 320kcal

Kotlet rybny mielony (100g)176kcal, ziemniaki gotowane (150g)110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g), 100 kcal

Jabłko 50kcal

Alergeny ( 1,4,3,7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu 

Poniedziałek 08.01 835kcal

Zupa Grochowa (250ml) 135kcal

Gulasz z trzech mięs (120g) 372 kcal, kasza jęczmienna(150g), 246kcal surówka colesław (80g) 82kcal, kompot wieloowocowy (80ml) 47kcal (alergeny 1,3,7,9

Wtorek 09.01 860kcal

Zupa zacierkowa (250ml) 135kcal

Naleśniki z serem i owocami (250g) 525kcal ciasto jogurtowe (80g) 200 kcal alergeny (1,3,5,7,9)

Kompot wieloowocowy (220ml) 47kcal

Środa 10.01 602 kcal

Zupa z fasolowa (250ml) 160 kcal

Pizza różne rodzaje (120g) 371 kcal, surówka marchewki z jabłkiem (80g) 71 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11)

Czwartek 11.01 696kcal

Zupa barszcz ukraiński (250ml) 211 kcal

Stripsy z kurczaka panierowane w panco (120g), 295 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z czerwonej kapusty parzonej (80g) 80 kcal kompot truskawkowy (180ml) 47kcal, ( alergeny 1,3,9,5)

Piątek 12.01 681kcal

Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal

Pulpety rybne w delikatnym sosie pomidorowym (120g) 260kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 100kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)

 

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Menu 

Środa 03.01 797 kcal 

Zupa Kapuśniak (250ml) 200 kcal

Potrawka z kurczaka (120g) 380 kcal, Kasza pęczak (150g) 130kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87 kcal, kompot (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11,4)

Czwartek 04.01 835 kcal

Rosół z makaronem (250ml) 300 kcal

Kotlet mielony (120g), 345 kcal, ziemniakki gotowane (150g) 110kcal mizeria z śmietaną , (80g) 80 kcal kompot (180ml) 47kcal, ( alergeny 1,3,9,5)

Piątek 05.01 626 kcal

Zupa Pomidorowa z ryżem (250ml) 150 kcal

Ryba panierowana (120g) 306kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, 

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

Menu menu Szkoła 18.12-22.12-3.odt (32 KB)

Poniedziałek 18.12 713kcal

Zupa Jarzynowa (250ml) 132kcal

Schab pieczony w sosie pieczeniowym(120g) 280 kcal, kasza pęczak(150g), 172kcal surówka z buraczka (80g) 82kcal, sok pomarańczowy (80ml) 47kcal (alergeny 1,3,7,9)

Wtorek 19.12 763kcal 

Pomidorowa z makaronem (250ml) 314kcal

Pierogi z kapustą (250g) 315 kcal, surówka z świeżych warzyw (80g) 87 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Sok marchewka, jabłko, brzoskwinia (220ml) 47kcal

Środa 20.12 814 kcal 

Zupa z soczewicy (250ml) 170 kcal

Kurczak po tajsku (120g) 380 kcal, ryż paraboliczny (150g) 130kcal, surówka z warzyw sezonowych (80g) 87 kcal, kompot (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11,4)

Czwartek 21.12 686kcal

Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal

burger wołowo-wieprzowy z cebulką (120g), 248 kcal, ziemniakki gotowane (150g) 110kcal surówka z pomidora, (80g) 18 kcal kompot (180ml) 47kcal, jabłko 52kcal ( alergeny 1,3,9,5)

Piątek 22.12 713kcal

Zupa Fasolowa (250ml) 160 kcal

Paluszki rybne (120g) 306kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, mix sałat z dressingiem, (80g) 90kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)

 

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, 

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne


 Menu 

Poniedziałek 11.12 840kcal

Barszcz ukraiński (250ml) 211kcal

Pulpety w sosie (120g)336 , kasza (150g) 246 kcal surówka (80g) 58 kcal kompot Wieloowocowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )

Wtorek 12.12 911kcal 

Zupa Pomidorowa (250ml) 314 kcal

Makaron penne(150g) 157 kcal, sos carbonara (120g), 380kcal, surówka z świeżych warzyw (80g) 60 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Środa 13.12 601 kcal 

Zupa Fasolkowa (250ml) 215 kcal

Stripsy z kurczaka (120g) 260 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z Pomidora z cebulką (80g) 16 kcal, kompot (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9)

Czwartek 14.12 908kcal

Rosół z makaronem (250ml) 350 kcal

Knedle z śliwką i śmietaną (250g), 498 kcal, surówka z marchewki z jabłkiem ( 80g) 60 kcal kompot (180ml) 47kcal ( alergeny 1,3,9,5)

Piątek 15.12 665kcal

Zupa krupnik (250ml) 230 kcal

Pałki kurczaka (120g) 247 kcal, ryż (150g) 153 kcal, mizeria (80g) 35kcal sok 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, 

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

 

Poniedziałek 04.12 966kcal

Pomidorowa z ryżem (250ml) 314kcal

Gulasz (250g) 372 kcal, kopytka (150g) 200 kcal surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (80g) 80kcal kompot Wieloowocowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )

 

Wtorek 05.12 819kcal 

Rosół z makaronem (250ml) 350kcal

Pieczony schab w sosie (120g) 254 kcal, ziemniaki pieczone (150g), 110kcal, warzywa gotowane (80g) 105 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

 

Środa 06.12 710 kcal 

Zupa Pieczarkowa (250ml) 240kcal

Kotlet rybny mielony (120g) 260 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 100 kcal, kompot (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11,4)

 

Czwartek 07.12 905kcal

Ogórkowa (250ml) 286 kcal

Sos bolognese (120g), 335 kcal, makaron spaghetti (150g) 200kcal surówka colesław ( 80g) 84 kcal kompot (180ml) 47kcal ( alergeny 1,3,9,5)

 

Piątek 08.12 795kcal

Zupa Pejzanka (250ml) 206 kcal

Naleśniki z serem rodzynkami i śmietaną (250g) 514kcal, owoce (80g) 75 kcal, sok 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Menu 

Poniedziałek 20.11 754kcal 

Zupa Brokułowa (250ml) 261kcal

Pierś z kurczaka panierowana (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g)110kcal, 

marchewka gotowana (80g) 93 kcal , kompot wiśniowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )

Wtorek 21.11 732kacl 

Zupa pomidorowa z mkaronem (250ml) 314kcal

Rumsztyk z prażoną cebulką (120g) 248 kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal, mizeria (80g) 60kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Kompot malinowy (180ml) 47kcal

Środa 22.11 718kcal 

Zupa kalafiorowa(250ml) 211kcal

Pyzy z mięsem i okrasą (250g) 460 kcal, surówka z kiszonego ogórka (80g) 47kcal, woda z miętąi cytryną (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11)

Czwartek 23.11 788kcal 

Zacierkowa (250ml) 256 kcal

Risotto z warzywami i kurczakiem (250g) 486kcal surówka z świeżych warzyw (80g) 46 kcal, kompot z jabłek 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Piątek 24.11 900kcal 

Zupa krem z dyni (250ml) 240 kcal

Pierogi z truskawkami (250g),380kcal, śmietana-mus owocowy (100g) ciasto czekoladowe 280 kcal 

( alergeny 1,3,4,9,11,5)

menu Szkoła 20.11-24.11-2.odt (32 KB)Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, 

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

Menu 

Poniedziałek 13.11 735 kcal

Zupa Ogórkowa (250ml) 286kcal

Potrawka z kurczaka (120g)162 kcal, kasza (150g)180kcal, 

surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem (80g) 60 kcal , woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )

Wtorek 14.11 750 kcal

Zupa koperkowa (250ml) 180kcal

Kotlet schabowy (120g) 350kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal, surówka colesław (80g) 101kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal

Środa 15.11 830 kcal

Zupa barszcz ukraiński (250ml) 211 kcal

filet z indyka w sosie brzoskwiniowym (120g) 408 kcal, ryż z warzywami (150g),153kcal surówka z świerzych warzyw (80g) 58kcal, kompot (180ml) 47 kcal

alergeny (1, 3,7,9,11)

Czwartek 16.11 982kcal

Rosół z makaronem (250ml) 256 kcal

Klopsy w sosie pieczarkowym(120g)536kcal ziemniaki (150g)110kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 80 kcal, sok jabłkowy 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)

Piątek 17.11 731kcal

Zupa pieczarkowa (250ml) 240 kcal

Paluszki rybne (120g),295kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z pomidora, ogórka, papryki (80g) 86kcal, Sok pomarańczowy (180ml) 47 kcal

( alergeny 1,3,4,9,11)

 

Alergeny

1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też

przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie

2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

3. JAJA i produkty pochodne

4. RYBY i produkty pochodne

5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne

6. SOJA i produkty pochodne

7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)

8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,

orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, 

a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.

9. SELER i produkty pochodne

10. GORCZYCA i produkty pochodne

11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. ŁUBIN i produkty pochodne

13. MIĘCZAKI i produkty pochodne

 

 

Menu 

Poniedziałek 09.10 794 kcal

Zupa Rosół z makaronem (250ml) 296kcal

Nugetsy z kurczaka (100g)295 kcal, ziemniaki (150g)110kcal, 

mix sałat z dipem jogurtowym (80g) 46kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Wtorek 10.10 833kcal

Zupa Pomidorowa z ryżem (250ml) 348kcal

Kotlet mielony (100g) 248kcal, ziemniaki (150g) 110kcal, buraczki na zimno (80g) 80kcal

Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal

Środa 11.10 801kcal

Zupa brokułowa (250ml) 261 kcal

Bitki schabowe w sosie pieczeniowym (250g) 253 kcal, kasza pęczak (150g),160kcal surówka z białej rzodkwi (80g) 80kcal

Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal

Czwartek 12.10 645kcal

Zupa Barszcz Ukraiński (250ml) 211kcal

Potrawka z kurczaka (250g)162kcal ryż długoziarnisty (150g)130kcal, surówka z marchewki(80g) 95 kcal

Sok Jabłkowy 47 kcal

Piątek 13.10 611 kcal

Zupa Pieczarkowa z makaronem (250ml) 240 kcal

Ryba pieczona z warzywami (100g)124 kcal, ziemniaki (150g)110 kcal, surówka colesław (80g) 90 kcal

Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal

Menu 

Poniedziałek 30.10 558kcal

Zupa Jarzynowa 250ml 165kcal

Kotlet rybny mielony (120g) 176kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, świerze warzywa z dipem (80g) 60kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal

Wtorek 31.10 773kcal

Zupa Brokułowa (250ml) 261 kcal 

Stripsy z kurczaka (120g ) 295kcal, ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal, mix sałat (80g) 60kcal

Kompot z owoców sezonowych (180ml) 47kcal

Środa 01.11 

Dzień wolny ( Święto)

Czwartek 02.11

Dzień wolny 

Piątek 03.11 

Dzień wolny 

 

 

Menu 

Poniedziałek 23.10 670kcal

Zupa Kapuśniak (250ml) 70 kcal

Pizza peperoni/szynka (250g) 493kcl

świerze warzywa z dipem vinegrette (80g) 60 kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Wtorek 24.10 954kcal 

Zupa Kartoflanka (250ml) 120 kcal

Kotlet schabowy (250g )622kcal, ziemniaki gotowane, (110)kcal, kapusta zasmażana (80g) 102 kcal

Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal

Środa 25.10 896 kcal

Zupa Kalafiorowa (250ml) 189 kcal

gulasz wieprzowy(250g) 372kcal, jasza jęczmienna(150g)246kcal, surówka z selera z rodzynkami (80g) 89kcal

Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal

Czwartek 26.10 822kcal

Zupa rosół z makaronem (250ml) 296kcal

Filet z mintaja (120g)342 kcal ziemniak gotowane (150g)110kcal, mix warzyw z wody z masłem i bułką (80g) 74kcal

Sok Jabłkowy 47 kcal

Piątek 27.10 836kcal 

Zupa Grochówka (250ml) 300 kcal

pierogi z mięsem (250g),514kcal, surówka z pomidora z szczypiorkiem(80g) 22kcal

Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal

 

 

 Menu 

Poniedziałek 16.10 848 kcal

Zupa zacierkowa (250ml) 279kcal

Pieczona Karkówka w sosie (120g)307 kcal, kasza gryczana (150g)180kcal, 

surówka z kiszonego ogórka(80g) 35 kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal

Wtorek 17.10 726 kcal

Zupa Dyniowa (250ml) 238kcal

Sos boloński z makaronem farfale (250g ) 361kcal surówka z parzonej czerwonej kapusty (80g) 80kcal

Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal

Środa 18.10 897kcal

Zupa ogórkowa (250ml) 385 kcal

Pierś z kurczaka z serem i ananasem (120g) 260 kcal, ryż z warzywami (150g),153kcal surówka z kapusty pekińskiej (80g) 99kcal

Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal

Czwartek 19.10 949kcal

Zupa Krupnik (250ml) 250kcal

Pulpety w sosie pomidorowym (120g)529 kcal ziemniaki (150g)110kcal, mizeria z śmietaną (80g) 60 kcal

Sok Jabłkowy 47 kcal

Piątek 20.10 812 kcal

Zupa Fasolowa (250ml) 240 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną 525 kcal

Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal