Menu
Środa 03.04 741kcal
Pomidorowa z makaronem (250ml) 316 kcal
Filet z indyka w sosie śmietanowym (120g) 168kcal, ryż, (150g) 130kcal surówka z marchewki z jabłkiem (80g) 80kcal, kompot jabłkowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Czwartek 04.04 927kcal
Zupa jarzynowa (250ml)300 kcal
Krokiety z mięsem ,(250g) 480kcal, mix warzyw na parze (80g) 100 kcal, kompot z wiśni (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 05.04 681kcal
Zupa Fasolowa (250ml) 218kcal
Kluski leniwe z masełkiem i śmietaną (250g) 356 kcal, sałata z ogórkiem i rzodkiewką (80g) 60 kcal kompot z truskawek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Menu
Poniedziałek 25.03 757kcal
Krupnik (250ml) 230 kcal
Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal mizeria (80g) 80kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 26.03 937kcal
Rosół z makaronem (250ml)300 kcal
Potrawka z kurczaka,(120g) 380kcal ryż curry (150g) 130kcal, surówka z kiszonego ogórka(80g) 80 kcal, kompot malinowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 27.03 634kcal
Zupa Brokułowa (250ml) 218kcal
Lasagne mięsna z sosem pomidorowym (250g) 269kcal, fasolka szparagowa (80g)100 kcal kompot z jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Menu
Poniedziałek 18.03 747 kcal
Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal
Pałki z kurczaka (120g) 241kcal ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret (80g) 53kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 19.03 611 kcal
Zupa gulaszowa (250ml) 153 kcal
Pieczeń rzymska w sosie,(120g) 221kcal ryż curry (150g) 130kcal, surówka z czerwonej kapusty(80g) 60 kcal, kompot truskawkowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 20.03 825 kcal
Ogórkowa (250ml) 286kcal
Stripsy z kurczaka (120g) 295kcal ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, marchewka z groszkiem (80g) 87 kcal kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Czwartek 21.03 836 kcal
Zupa Kapuściana (250ml) 211kcal
Sos boloński (120g) 335kcal, makaron penne (150g) 200 kcal surówka z pomidora z cebulką (80g) 43kcal kompot wieloowocowy (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 22.03 875 kcal
Pomidorowa z makaronem (250ml) 314kcal
Naleśniki z serem śmietaną i owocami (120g) 514 kcal, jabłko, 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Poniedziałek 04.03
Zupa kapuśniak (250ml) 200kcal
Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal surówka z pomidora (80g) 43kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 05.03
Zupa Pieczarkowa (250ml) 240kcal
Grillowana pierś z kurczaka (120g) 287 kcal, ryż z warzywami (150g) 214kcal, mix warzyw gotowanych(80g) 60 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 06.03
Szczawiowa z ziemniakami (250ml) 170 kcal
Gulasz z trzech mięs (120g) 372 kasza pęczak (150g) 130kcal, surówka z kiszonego ogórka (80g) 80kcal, kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Czwartek 07.03
Zupa żurkowa (250ml) 319 kcal
Kotlet mielony (150g) 354 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, buraczki na ciepło (80g) 87kcal woda z miętą i cytryną (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 08.03
Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal
Pierogi z truskawkami z śmietaną (250g) 380kcal, jabłko, 52kcal, kompot wieloowocowy (80ml) 47cal
(alergeny 1,3,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 26.02 973kcal
Zupa Zacierkowa (250ml) 256kcal
Bananowe pancakes z polewą czekoladową (300g) 670kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 27.02 767kcal
Zupa Dyniowa (250ml) 240kcal
Antrykot z kurczaka (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z czerwonej kapusty parzonej (80g) 80kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 28.02 901kcal
Pomidorowa z makaronem (250ml) 314kcal
Pyzy z mięsem (250g) 460kcal, surówka z świeżych warzyw z dipem vinegret (80g) 80kcal, kompot jabłek (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9,)
Czwartek 29.02 636kcal
Zupa ogórkowa (250ml) 256kcal
Klopsiki w sosie pomidorowym (120g) 226kcal, makaron penne (150g) 200kcal surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87kcal woda z miętą i cytryną (180ml), 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 01.03 607kcal
Zupa Pejzanka (250ml) 206 kcal
Filet z mintaja w duszonych warzywach (120g)190kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110 kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal, kompot truskawkowy 41kcal
(alergeny 1,3,4,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 12.02 835kcal
Zupa Parzybroda (250ml) 206kcal
Gulasz wieprzowy (120g) 372kcal, Kasza jęczmienna (150g) 130kcal,
Buraczki na zimno (80g), 80 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 13.02 828kcal
Barszcz czerwony zabielany (250ml) 211kcal
Szynka pieczona w sosie pieczeniowym (120g) 310 kcal, kopytka (150g), 200kcal, mizeria, (80g) 60kcal kompot z jabłek (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 14.02 820kcal
Zupa ogórkowa (250ml) 286kcal
Kotlet panierowany z kurczaka (150g) 290 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87kcal, kompot owocowy (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9,)
Czwartek 15.02 772kcal
Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal
Naleśniki z serem i śmietaną (250g) 514kcal, kompot truskawkowy (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 16.02 722 kcal
Zupa szczawiowa (250ml) 170 kcal
Filet z mintaja panierowany (120g)341kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal
Sok marchewkowo owocowy 41kcal
(alergeny 1,3,4,5,7)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 05.02 801kcal
Zupa Jarzynowa (250ml) 261kcal
Kotlet schabowy (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal,
Kapusta zasmażana (80g), 93 kcal, kompot z jabłek (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 06.02 841kcal
Zupa z soczewicy (250ml) 210kcal
Potrawka z kurczaka w sosie (120g) 310 kcal, ryż paraboliczny (150g), 214kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 60kcal
Kompot owocowy (180ml) 47kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Środa 07.02 898kcal
Zupa Kapuśniak (250ml) 211kcal
Makaron penne (150g) 200 kcal, sos bolognese (120g) 335kcal, warzywa na parze (80g) 105kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47 kcal
(alergeny 1,3,7,9,)
Czwartek 08.02 732kcal
Zupa pieczarkowa (250ml) 240 kcal
Grillowany filet z kurczaka z serem (120g) 287kcal ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z świeżych warzyw (80g) 60 kcal, woda z miętą i cytryną 35 kcal
(alergeny 1,3,7,9)
Piątek 9.02 884 kcal
Zupa grochówka (250ml) 240 kcal
Pierogi mięsem (250g) 380kcal, surówka z pomidora i cebuli 43kcal, (80g) ciasto domowe (80g) 180kcal
Sok marchewkowo owocowy 41kcal
(alergeny 1,3,5,7,8,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 29.01 (917kcal)
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) 314 kcal
Pulpety wieprzowe w sosie cztery sery z brokułem (100g), 253 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka colesław (80g) 150kcal, kompot truskawkowy (180ml) 90kcal
Alergeny ( 1,3,5,9,11)
Wtorek 30.01 (971 kcal)
Zupa Ogórkowa (250ml) 286kcal
Kluski leniwe polane masełkiem (250g), 450 kcal, surówka z marchewki z jabłkiem (80g) 145 kcal
Kompot z jabłek (180ml) 90kcal
Alergeny (1,3,5,9)
Środa 31.01 (861kcal)
Krupnik (250ml) 276kcal
Stripsy z kurczaka panierowane (100g), 295kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, sałatka z świeżych warzyw (80g) 90kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 90kcal
Alergeny (1,3,5,9,8,11)
Czwartek 01.02 (942kcal)
Rosół z makaronem (250ml) 296 kcal
Karkówka pieczona w sosie serowym (100g) 260kcal, kasza jęczmienna (150g), 246kcal buraczki na ciepło (80g), 50kcal
Kompot z jabłek (180ml) 90kcal
Alergeny (1,3,5,9)
Piątek 02.02 (756kcal)
Zupa Dyniowa (250ml) 320kcal
Kotlet rybny mielony (100g)176kcal, ziemniaki gotowane (150g)110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g), 100 kcal
Jabłko 50kcal
Alergeny ( 1,4,3,7)
Menu
Poniedziałek 08.01 835kcal
Zupa Grochowa (250ml) 135kcal
Gulasz z trzech mięs (120g) 372 kcal, kasza jęczmienna(150g), 246kcal surówka colesław (80g) 82kcal, kompot wieloowocowy (80ml) 47kcal (alergeny 1,3,7,9
Wtorek 09.01 860kcal
Zupa zacierkowa (250ml) 135kcal
Naleśniki z serem i owocami (250g) 525kcal ciasto jogurtowe (80g) 200 kcal alergeny (1,3,5,7,9)
Kompot wieloowocowy (220ml) 47kcal
Środa 10.01 602 kcal
Zupa z fasolowa (250ml) 160 kcal
Pizza różne rodzaje (120g) 371 kcal, surówka marchewki z jabłkiem (80g) 71 kcal, kompot wiśniowy (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11)
Czwartek 11.01 696kcal
Zupa barszcz ukraiński (250ml) 211 kcal
Stripsy z kurczaka panierowane w panco (120g), 295 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z czerwonej kapusty parzonej (80g) 80 kcal kompot truskawkowy (180ml) 47kcal, ( alergeny 1,3,9,5)
Piątek 12.01 681kcal
Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal
Pulpety rybne w delikatnym sosie pomidorowym (120g) 260kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 100kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Środa 03.01 797 kcal
Zupa Kapuśniak (250ml) 200 kcal
Potrawka z kurczaka (120g) 380 kcal, Kasza pęczak (150g) 130kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 87 kcal, kompot (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11,4)
Czwartek 04.01 835 kcal
Rosół z makaronem (250ml) 300 kcal
Kotlet mielony (120g), 345 kcal, ziemniakki gotowane (150g) 110kcal mizeria z śmietaną , (80g) 80 kcal kompot (180ml) 47kcal, ( alergeny 1,3,9,5)
Piątek 05.01 626 kcal
Zupa Pomidorowa z ryżem (250ml) 150 kcal
Ryba panierowana (120g) 306kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 60kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu menu Szkoła 18.12-22.12-3.odt (32 KB)
Poniedziałek 18.12 713kcal
Zupa Jarzynowa (250ml) 132kcal
Schab pieczony w sosie pieczeniowym(120g) 280 kcal, kasza pęczak(150g), 172kcal surówka z buraczka (80g) 82kcal, sok pomarańczowy (80ml) 47kcal (alergeny 1,3,7,9)
Wtorek 19.12 763kcal
Pomidorowa z makaronem (250ml) 314kcal
Pierogi z kapustą (250g) 315 kcal, surówka z świeżych warzyw (80g) 87 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Sok marchewka, jabłko, brzoskwinia (220ml) 47kcal
Środa 20.12 814 kcal
Zupa z soczewicy (250ml) 170 kcal
Kurczak po tajsku (120g) 380 kcal, ryż paraboliczny (150g) 130kcal, surówka z warzyw sezonowych (80g) 87 kcal, kompot (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11,4)
Czwartek 21.12 686kcal
Zupa Kalafiorowa (250ml) 211 kcal
burger wołowo-wieprzowy z cebulką (120g), 248 kcal, ziemniakki gotowane (150g) 110kcal surówka z pomidora, (80g) 18 kcal kompot (180ml) 47kcal, jabłko 52kcal ( alergeny 1,3,9,5)
Piątek 22.12 713kcal
Zupa Fasolowa (250ml) 160 kcal
Paluszki rybne (120g) 306kcal, ziemniaki gotowane(150g) 110kcal, mix sałat z dressingiem, (80g) 90kcal, kompot wieloowocowy 47 kcal ( alergeny 1,3,4,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 11.12 840kcal
Barszcz ukraiński (250ml) 211kcal
Pulpety w sosie (120g)336 , kasza (150g) 246 kcal surówka (80g) 58 kcal kompot Wieloowocowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )
Wtorek 12.12 911kcal
Zupa Pomidorowa (250ml) 314 kcal
Makaron penne(150g) 157 kcal, sos carbonara (120g), 380kcal, surówka z świeżych warzyw (80g) 60 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 13.12 601 kcal
Zupa Fasolkowa (250ml) 215 kcal
Stripsy z kurczaka (120g) 260 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z Pomidora z cebulką (80g) 16 kcal, kompot (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9)
Czwartek 14.12 908kcal
Rosół z makaronem (250ml) 350 kcal
Knedle z śliwką i śmietaną (250g), 498 kcal, surówka z marchewki z jabłkiem ( 80g) 60 kcal kompot (180ml) 47kcal ( alergeny 1,3,9,5)
Piątek 15.12 665kcal
Zupa krupnik (250ml) 230 kcal
Pałki kurczaka (120g) 247 kcal, ryż (150g) 153 kcal, mizeria (80g) 35kcal sok 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Poniedziałek 04.12 966kcal
Pomidorowa z ryżem (250ml) 314kcal
Gulasz (250g) 372 kcal, kopytka (150g) 200 kcal surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem (80g) 80kcal kompot Wieloowocowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )
Wtorek 05.12 819kcal
Rosół z makaronem (250ml) 350kcal
Pieczony schab w sosie (120g) 254 kcal, ziemniaki pieczone (150g), 110kcal, warzywa gotowane (80g) 105 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Środa 06.12 710 kcal
Zupa Pieczarkowa (250ml) 240kcal
Kotlet rybny mielony (120g) 260 kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, surówka z kiszonej kapusty (80g) 100 kcal, kompot (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11,4)
Czwartek 07.12 905kcal
Ogórkowa (250ml) 286 kcal
Sos bolognese (120g), 335 kcal, makaron spaghetti (150g) 200kcal surówka colesław ( 80g) 84 kcal kompot (180ml) 47kcal ( alergeny 1,3,9,5)
Piątek 08.12 795kcal
Zupa Pejzanka (250ml) 206 kcal
Naleśniki z serem rodzynkami i śmietaną (250g) 514kcal, owoce (80g) 75 kcal, sok 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Menu
Poniedziałek 20.11 754kcal
Zupa Brokułowa (250ml) 261kcal
Pierś z kurczaka panierowana (120g) 290kcal, ziemniaki gotowane (150g)110kcal,
marchewka gotowana (80g) 93 kcal , kompot wiśniowy (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )
Wtorek 21.11 732kacl
Zupa pomidorowa z mkaronem (250ml) 314kcal
Rumsztyk z prażoną cebulką (120g) 248 kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal, mizeria (80g) 60kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Kompot malinowy (180ml) 47kcal
Środa 22.11 718kcal
Zupa kalafiorowa(250ml) 211kcal
Pyzy z mięsem i okrasą (250g) 460 kcal, surówka z kiszonego ogórka (80g) 47kcal, woda z miętąi cytryną (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11)
Czwartek 23.11 788kcal
Zacierkowa (250ml) 256 kcal
Risotto z warzywami i kurczakiem (250g) 486kcal surówka z świeżych warzyw (80g) 46 kcal, kompot z jabłek 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Piątek 24.11 900kcal
Zupa krem z dyni (250ml) 240 kcal
Pierogi z truskawkami (250g),380kcal, śmietana-mus owocowy (100g) ciasto czekoladowe 280 kcal
( alergeny 1,3,4,9,11,5)
menu Szkoła 20.11-24.11-2.odt (32 KB)Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 13.11 735 kcal
Zupa Ogórkowa (250ml) 286kcal
Potrawka z kurczaka (120g)162 kcal, kasza (150g)180kcal,
surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem (80g) 60 kcal , woda z miętą i cytryną (180ml) 47kcal ( alergeny 1, 3, 7, 9, )
Wtorek 14.11 750 kcal
Zupa koperkowa (250ml) 180kcal
Kotlet schabowy (120g) 350kcal, ziemniaki gotowane (150g), 110kcal, surówka colesław (80g) 101kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal
Środa 15.11 830 kcal
Zupa barszcz ukraiński (250ml) 211 kcal
filet z indyka w sosie brzoskwiniowym (120g) 408 kcal, ryż z warzywami (150g),153kcal surówka z świerzych warzyw (80g) 58kcal, kompot (180ml) 47 kcal
alergeny (1, 3,7,9,11)
Czwartek 16.11 982kcal
Rosół z makaronem (250ml) 256 kcal
Klopsy w sosie pieczarkowym(120g)536kcal ziemniaki (150g)110kcal, surówka z kapusty pekińskiej (80g) 80 kcal, sok jabłkowy 47 kcal ( alergeny 1,3,7,9)
Piątek 17.11 731kcal
Zupa pieczarkowa (250ml) 240 kcal
Paluszki rybne (120g),295kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal surówka z pomidora, ogórka, papryki (80g) 86kcal, Sok pomarańczowy (180ml) 47 kcal
( alergeny 1,3,4,9,11)
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN tzn. przenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, czy też
przenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
3. JAJA i produkty pochodne
4. RYBY i produkty pochodne
5. ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe) i produkty pochodne
6. SOJA i produkty pochodne
7. MLEKO i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
8. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca,
orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/ orzechy pistacjowe, orzechy makadamia,
a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego.
9. SELER i produkty pochodne
10. GORCZYCA i produkty pochodne
11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13. ŁUBIN i produkty pochodne
13. MIĘCZAKI i produkty pochodne
Menu
Poniedziałek 09.10 794 kcal
Zupa Rosół z makaronem (250ml) 296kcal
Nugetsy z kurczaka (100g)295 kcal, ziemniaki (150g)110kcal,
mix sałat z dipem jogurtowym (80g) 46kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 10.10 833kcal
Zupa Pomidorowa z ryżem (250ml) 348kcal
Kotlet mielony (100g) 248kcal, ziemniaki (150g) 110kcal, buraczki na zimno (80g) 80kcal
Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal
Środa 11.10 801kcal
Zupa brokułowa (250ml) 261 kcal
Bitki schabowe w sosie pieczeniowym (250g) 253 kcal, kasza pęczak (150g),160kcal surówka z białej rzodkwi (80g) 80kcal
Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal
Czwartek 12.10 645kcal
Zupa Barszcz Ukraiński (250ml) 211kcal
Potrawka z kurczaka (250g)162kcal ryż długoziarnisty (150g)130kcal, surówka z marchewki(80g) 95 kcal
Sok Jabłkowy 47 kcal
Piątek 13.10 611 kcal
Zupa Pieczarkowa z makaronem (250ml) 240 kcal
Ryba pieczona z warzywami (100g)124 kcal, ziemniaki (150g)110 kcal, surówka colesław (80g) 90 kcal
Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal
Menu
Poniedziałek 30.10 558kcal
Zupa Jarzynowa 250ml 165kcal
Kotlet rybny mielony (120g) 176kcal, ziemniaki gotowane (150g) 110kcal, świerze warzywa z dipem (80g) 60kcal, kompot wieloowocowy (180ml) 47kcal
Wtorek 31.10 773kcal
Zupa Brokułowa (250ml) 261 kcal
Stripsy z kurczaka (120g ) 295kcal, ziemniaki gotowane, (150g) 110kcal, mix sałat (80g) 60kcal
Kompot z owoców sezonowych (180ml) 47kcal
Środa 01.11
Dzień wolny ( Święto)
Czwartek 02.11
Dzień wolny
Piątek 03.11
Dzień wolny
Menu
Poniedziałek 23.10 670kcal
Zupa Kapuśniak (250ml) 70 kcal
Pizza peperoni/szynka (250g) 493kcl
świerze warzywa z dipem vinegrette (80g) 60 kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 24.10 954kcal
Zupa Kartoflanka (250ml) 120 kcal
Kotlet schabowy (250g )622kcal, ziemniaki gotowane, (110)kcal, kapusta zasmażana (80g) 102 kcal
Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal
Środa 25.10 896 kcal
Zupa Kalafiorowa (250ml) 189 kcal
gulasz wieprzowy(250g) 372kcal, jasza jęczmienna(150g)246kcal, surówka z selera z rodzynkami (80g) 89kcal
Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal
Czwartek 26.10 822kcal
Zupa rosół z makaronem (250ml) 296kcal
Filet z mintaja (120g)342 kcal ziemniak gotowane (150g)110kcal, mix warzyw z wody z masłem i bułką (80g) 74kcal
Sok Jabłkowy 47 kcal
Piątek 27.10 836kcal
Zupa Grochówka (250ml) 300 kcal
pierogi z mięsem (250g),514kcal, surówka z pomidora z szczypiorkiem(80g) 22kcal
Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal
Zupa zacierkowa (250ml) 279kcal
Pieczona Karkówka w sosie (120g)307 kcal, kasza gryczana (150g)180kcal,
surówka z kiszonego ogórka(80g) 35 kcal , Kompot z jabłek (180ml) 47kcal
Wtorek 17.10 726 kcal
Zupa Dyniowa (250ml) 238kcal
Sos boloński z makaronem farfale (250g ) 361kcal surówka z parzonej czerwonej kapusty (80g) 80kcal
Kompot wieloowocowy(180ml) 47kcal
Środa 18.10 897kcal
Zupa ogórkowa (250ml) 385 kcal
Pierś z kurczaka z serem i ananasem (120g) 260 kcal, ryż z warzywami (150g),153kcal surówka z kapusty pekińskiej (80g) 99kcal
Woda z miętą i cytryną (180ml) 9kcal
Czwartek 19.10 949kcal
Zupa Krupnik (250ml) 250kcal
Pulpety w sosie pomidorowym (120g)529 kcal ziemniaki (150g)110kcal, mizeria z śmietaną (80g) 60 kcal
Sok Jabłkowy 47 kcal
Piątek 20.10 812 kcal
Zupa Fasolowa (250ml) 240 kcal
Naleśniki z serem i śmietaną 525 kcal
Sok Pomarańczowy (180ml) 47kcal